Genel
Bakan Yılmaz F-4 Uçak Kazalarıyla İlgili Konuştu

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Hava Kuvvetleri Komutanı ve teknik ekibin söylediğini aktarıyorum; (burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok.)”
“Şu anda F-4’leri Mısır, Kore, Yunanistan kullanıyor. Türkiye’nin elde ettiği teknolojik kabiliyetlerin ilk uygulandığı uçaklar F-4 uçakları. Dolayısıyla Türkiye’ye üstünlük imkanı tanıyor. Önce bunlara uygulanıyor, F-16’ya daha sonra geçiliyor”
” Hava Kuvvetleri Komutanlığı yarın Eskişehir Hava Üssü’nde, bütün basın mensuplarının olacağı sorulu-cevaplı bu uçakların bakımının nasıl yapıldığı konusunda sunum yapacak”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya’daki uçak kazası konusunda, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve teknik ekibin, “burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok” dediğini kaydetti.
Yılmaz, AK Parti Grup Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsmet Yılmaz, Türkiye’nin hem Irak ordusuna hem Peşmerge’ye hem de Sünnilere eğit-donat, istihbarat ve lojistik destek vereceğini çok açık şekilde belirlediklerini söyledi.
“Bu eğitim ne zaman başlayacak? sorusuna Yılmaz, “Peşmerge’ye başladığını biliyorsunuz. Sahaya gittik, gördük; o devam ediyor. Diğerlerine de en kısa zamanda… Bu, tabi arz talep… Bir teklif ediyorsunuz, bu teklifin de karşı taraftan kabul edilmesi lazım. ‘Evet’ diyorlar ancak uygun yer gösterecekler, eğitim orada verilecek. ‘Burada değil, Türkiye’de derlerse’ biz buna da açığız ama yerinde eğitim vermeyi tercih ediyoruz” yanıtını verdi.
Bakan Yılmaz, “Sayı var mı?” sorusuna yanıt verirken, “Yok, karşı tarafın talebine göre. Sonuçta bizden talep ettiği sürece biz bu yardımı vereceğiz. Şu anda Peşmerge’ye verdiğimiz eğit-donat kapsamındaki personel sayısı 1500’ün üstündedir. Kendileri ‘bizim şu kadar eğitime ihtiyacımız var’ derlerse biz o kadar vereceğimizi söyledik, sınır koymadık” dedi.
“Musul vilayet muhafızlığını belirledikten sonra mı, onlar bize ‘şu kadar adam eğitmek istiyoruz’ diye mi gelecekler?” sorusunu Yılmaz, “Her an, şu andan itibaren de başlayabilirler, yoksa bekleyebilirler de. Biz kendilerine bu konuda yardım etmeye hazır olduğumuzu belirttik” diye yanıtladı.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, eski Musul Valisi Esil Nuceyfi’nin, “Türkiye’nin Musul’daki bazı Sünni aşiretlerin mensuplarına eğitim vereceğine” ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine, “Doğrudur. Irak’ta, kuzeyde eğitim verilecek. Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin bölgesi içerisinde yapılacak” dedi.
F-4 uçak kazaları
Bakan Yılmaz, “F-4 uçak kazalarıyla ilgili” soru üzerine, şöyle konuştu:
“İnceleme yapılıyor. Verilen sunumda, kazaların yaklaşık dörtte üçünün, yüzde 75’inin pilotaj hatasından kaynaklandığı iddia edildi. Şu anda F-4’leri Mısır, Kore, Yunanistan kullanıyor. Dolayısıyla da kullanan ülkeler var. Türkiye’nin elde etmiş olduğu teknolojik kabiliyetlerin ilk uygulandığı uçaklar F-4 uçakları oluyor. Dolayısıyla Türkiye’ye üstünlük imkanı tanıyor. Önce bunlara uygulanıyor, F-16’ya daha sonra geçiliyor. Yarın Eskişehir Hava Üssü’nde, bütün basın mensuplarının da olacağı sorulu-cevaplı şekilde, bu uçakların bakımının nasıl yapıldığı… Aklınıza gelen teknik sorularla ilgili her türlü soruyu soruyu sorup cevabını alacaksınız. Bu sunumu Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapacak.”
“F-4’lerle ilgili yaşanan sıkıntı F-35 alımını etkileyecek mi?” sorusuna Yılmaz, “Hayır, hayır. Biz biliyorsunuz F-35’lerin 6 tanesinin siparişini vermiştik. Bundan sonra onlar geldikçe bunlar çıkacak. F-4 uçakları ile 2020’ye kadar devam edilecek. Keşif uçaklarının zaten çok az bir sayısı kalmıştı, servisten çıkarılıyor” yanıtını verdi.
Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, “Siz Bağdat’ta bu uçaklara güven kalmadı” demiştiniz” sözlerine, “Öyle değil. ‘Algı gerçeğin önüne geçmiştir’ cümlem aynen böyle. Algı ne? Halkın güveninin kalmadığı; gerçek ne? Bu uçaklara güvenilebileceği, ben bunu söyledim. Ne olması lazım? Eğer dağa çarpıyorsanız muhakkak ki insan hatası var. Nerede insan hatası var? Pilotta insan hatası var. Bazen aşırı güven oluyor yani. Bulutlu havaya girme. Peki radar, yerdeki istasyon sizi yönlendiriyorsa, yerdeki istasyonla yapması lazım. Yerdeki istasyon yanlış bilgi verdiyse, pilotun onu kontrol etmesi lazım. Yani eğitim, eğitim, eğitim…” karşılığını verdi.
“Konya’daki son kazanın nedeni belirlendi mi?” sorusuna yanıt verirken Yılmaz, “Rapor tamamlanmadı. Hava Kuvvetleri Komutanı ve teknik ekibin söylediğini aktarıyorum, dışarıdaki bir kimsenin değil… Dışarıda konuşan hiç kimsenin, Hava Kuvvetleri Komutanı’ndan veya onların teknik personelinden bu uçakları daha iyi bildiği söylenemez. Bilenler diyor ki (burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok)” diye konuştu.
Yılmaz, bir gazetecinin, “Arka arkaya pilotaj hatasının gelmesi biraz tabi…” sözlerine karşılık, “Bazen tesadüf oluyor” dedi.
Başka bir gazetecinin, “Eski Genelkurmay Başkanı’nın bu konuda yorumu oldu” sözlerine karşılık verirken İsmet Yılmaz, “(Arka arkaya kötü bir tesadüf geldi) dedi. ‘Uçaklarda teknik bir problem olmadığını düşünüyorum’ mealinde bir şey söyledi. ‘Pilotaj hatası olduğunu, uçaklarda bir şey yok’ dedi” sözlerini sarfetti.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “ABD ile birlikte Suriye’ye yapılan eğit-donatın biraz geciktiği ve askıya alınabileceğine ilişkin tartışmaların” sorulması üzerine ise “Hayır, yok. Üzerinde görüşülüyor. Anlaşma bizim tarafımızdan yürürlüğe girmiştir, ABD tarafında da uygun mutabakat varsa, her an başlanabilir. Ortak bir operasyonla bunlar eğitilecek; ne Türkiye’nin eğitimi ne ABD’nin eğitimi, ortak eğitim” dedi.
Genel
Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen – Zafer Havalimanı uçuşları başladı

Ülkenin önde gelen havayolu şirketlerinden olan Pegasus, Sabiha Gökçen- Zafer Havalimanı arasında uçuşlara başladı. Pegasus, Brüksel, Köln ve Düsseldorf’a yapılacak uluslararası uçuşların yanı sıra her Çarşamba 22:05’te Sabiha Gökçen Havalimanı ile Zafer Havalimanı, her Perşembe 07:35’te Zafer Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında karşılıklı uçuşlar yapacak.
Pegasus Havayolları, Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olma özelliğini taşıyan Zafer Havalimanı’na ilk uluslararası uçuşunu Brüksel’den gerçekleştirdi. Ülkenin önde gelen havayolu şirketlerinden olan Pegasus, Zafer Havalimanı’na Brüksel, Düsseldorf, Köln gibi uluslararası uçuşların yanı sıra, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da yurt içi seferlerini sürdürecek. Pegasus Havayolları ve Zafer Havalimanı arasında yapılması planlanan uçuşlar, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Zafer Havalimanı’na her Çarşamba saat 22:05’te, Zafer Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise her Perşembe 07:35’te yapılacak karşılıklı uçuşlar ile sürecek.
Zafer Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında haftalık düzenli olarak gerçekleştirilecek uçuşlar Türkiye’nin tarım, ticaret ve turizmine büyük faydaları olan Kütahya, Afyon, Uşak illerinin ekonomik ve sosyal gelişimine de katkı sağlayacak. Zafer Havalimanı’nın artan düzenli uçuşları, altyapısı ve tesisleriyle bölgenin yurt içi ve yurt dışı hava ulaşımına uzun vadeli ve kalıcı çözümler sunmaya devam edecek.
Genel
Qatar Airways ve Virgin Australia, Arabian Travel Market’te Yeni Stratejik Ortaklığını Açıkladı

Yeni anlaşma, Virgin Australia ve Qatar Airways yolcularına benzersiz ödüller ve her iki havayolunun ağında sorunsuz seyahat sunan kapsamlı bir kod paylaşımı anlaşması ve benzersiz üyelik ortaklığı avantajları içeriyor.
Bu anlaşma Qatar Airways yolcuları için Avustralya’daki 35 destinasyonda ve Virgin Australia yolcuları için dünya çapında 140’tan fazla destinasyonda artan seyahat seçenekleri ve avantajları sunacak.
DOHA, Katar : Qatar Airways, 2021 Skytrax endüstri ödüllerinde ‘Dünyanın En İyi Havayolu’ seçildi ve Avustralya’nın en sevilen taşıyıcısı Virgin Australia, bugün her iki havayolunun ağlarını, dinlenme salonlarını ve üyelik programlarını önemli ölçüde genişletecek yeni bir stratejik ortaklığı duyurdu.
Yıl ortasında başlayacak olan ortaklık, Qatar Airways’in Avustralya ağ geçitleri ve Melbourne, Sidney dahil olmak üzere önemli Virgin Australia merkezleri arasında uygun aktarma seçenekleriyle, Avustralya ve Qatar Airways’in küresel ağı arasında seyahat ederken yolculara daha fazla erişim, benzersiz müşteri deneyimi ve benzersiz avantajlar sağlayacak. Brisbane, Adelaide ve Perth ile yapılan anlaşmalar, Avustralya için kritik bir ticaret ve turizm artışı sağlarken, her iki havayolunun müşterileri için yeni bir seyahat fırsatları dünyası sunacak.
Ortaklık anlaşması, Qatar Airways’in önemli bir varlık gösterdiği Dubai’deki Arabian Travel Market’in başlangıcında duyuruldu.
Qatar Airways şu anda Melbourne, Sidney, Brisbane ve Perth’e günlük uçuşların yanı sıra Adelaide’ye Auckland, Yeni Zelanda’ya devam eden haftalık üç uçuş gerçekleştiriyor. Yeni kod paylaşımı anlaşması sayesinde, Qatar Airways yolcuları, Virgin Australia’nın geniş iç hat ağındaki Cairns, Gold Coast, Alice Springs ve Broome dahil olmak üzere Avustralya’nın önemli turistik destinasyonları da dahil 35 varış noktasına tek bir rezervasyonla sorunsuz bir şekilde seyahat edebilecek. Qatar Airways yolcuları ayrıca Virgin Australia’nın Fiji ve Queenstown, Yeni Zelanda dahil olmak üzere yakın zamanda yeniden faaliyete geçen kısa mesafeli uluslararası pazarlarına da erişebilecek. Benzer şekilde, Virgin Australia müşterileri ve havayolunun ödüllü Velocity Frequent Flyer üyeleri, Virgin Australia misafirleri için, Qatar Airways’in geniş ağına erişim, çok çeşitli destinasyonlara tek noktadan bağlantı ve Virgin Australia web sitesi aracılığıyla Qatar Airways uçuş rezervasyonu yapma olanağı sağlar. Qatar Airways, Avrupa’da 54 şehre haftada 600’den fazla uçuşla hizmet veriyor ve Virgin Australia müşterileri için çok çeşitli yeni seçenekler sunuyor. Aynı şekilde, Qatar Airways yolcuları, www.qatarairways.com üzerinden Virgin Australia ağına uçuş rezervasyonu yapabilir.
Stratejik ortaklık, Qatar Airways Privilege Club üyelerinin Virgin Australia ile uçarken Avios kazanmalarına ve kullanmalarına olanak tanıyan karşılıklı üyelik avantajlarını da içerecek ve Velocity üyelerine Qatar Airways hizmetlerinde seyahat ederken benzer avantajlar sağlanacak. Privilege Club ve Velocity üyeleri ayrıca, statü kademesine bağlı olarak ücretsiz dinlenme salonu erişimi, ücretsiz ekstra bagaj hakkı, öncelikli check-in, öncelikli uçağa biniş ve sırasıyla Virgin Australia ve uçuş sırasında öncelikli bagaj teslimi gibi çok çeşitli diğer benzersiz avantajlardan yararlanacak. Qatar Airways Privilege Club kısa süre önce Avios ile ortaklığı aracılığıyla programını geliştirerek üyeleri için tahakkuk ve geri ödeme fırsatlarını önemli ölçüde genişletti.
Virgin Australia ile olan ortaklık, Qatar Airways’in Avustralya’yı dünyaya bağlama konusundaki uzun vadeli taahhüdüne dayanmaktadır. COVID-19 salgını sırasında, Qatar Airways, Avustralya’ya sürekli olarak uluslararası hizmetler sunan ve Avustralyalıların evlerine dönmeleri için kritik bağlantılar sağlayan tek havayoluydu.
Qatar Airways Group İcra Kurulu Başkanı Sayın Akbar Al Baker şunları söyledi: “Avustralya ile güçlü, uzun süreli bir ilişkimiz var ve Virgin Australia ile bu anlaşma en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda geliyor. Bu ortaklık Avustralyalı yolculara Aileleri ve arkadaşları ile yeniden bağlantı kurabilmek ve ticaretin çarklarını devam ettirebilmek için son iki yılda şiddetle özledikleri dünyaya erişim sağlayacaktır. Daha uzaklara seyahat edenler için, merkezimiz Hamad Uluslararası Havalimanı’nın ödüllü olanaklarından yararlanarak ileriye doğru yolculuklarını mümkün kılacaktır. Ayrıca güzel, kozmopolit Avustralya ülkesini Katar’a uçan yolcularımıza da açacaktır.
Virgin Australia Group İcra Kurulu Başkanı Jayne Hrdlicka şunları söyledi: “Bugün, uluslararası seyahat etmeye aç olan Virgin Australia ve Velocity Frequent Flyer üyeleri için harika bir haber. Unutulmaz seyahat deneyimleri yaratmaya inanılmaz derecede odaklandık ve Qatar Airways ile olan yeni ortaklığımız, Virgin Australia’nın ayak izini Orta Doğu, Avrupa ve Afrika’da önemli ölçüde genişletecek ve konuklarımıza dünyayı sorunsuz bir şekilde görebilmeleri için yüzlerce imkan daha sunacak. Virgin Australia ve Qatar Airways, ödüllü hizmetleriyle tanınırlar ve güçlerini birleştirmeleri, birlikte Avustralya, Orta Doğu, Avrupa, Afrika ve ötesi arasında seyahat ederken inanılmaz bir deneyim sunabilmemiz anlamına gelir. Qatar Airways, pandemi sırasında zor koşullarda dünyayla hayati bağlantıyı sürdürmekte Avustralya için çok önemli bir ortak oldu. Qatar Airways’in Virgin Australia ailesine katılmasından gurur duyuyoruz ve konuklarını yıl ortasında Virgin Australia hizmetlerinde ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.”
Genel
Eurowings Airlines, Zafer Havalimanı seferlerine başlıyor

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden Eurowings uluslararası sefer düzenlediği havalimanları arasına Zafer Havalimanı’nı da ekledi. Eurowings Zafer Havalimanı’na ilk seferlerini 29 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlatacak.
Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı’na yeni uluslararası uçuş hatları ile güçlenmeye devam ediyor. Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketlerinden Eurowings de 29 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Zafer Havalimanı – Düseldorf arasında karşılıklı sefer düzenlemeye başlayacağını duyurdu. Pegasus Havayolları ve Corendon Airlines’ın ardından Zafer Havalimanı’nı uluslararası uçuşlarına ekleyen üçüncü havayolu şirketi olan Eurowings, 21 Temmuz’da da Stuttgart seferlerini başlatacak. Uygun maliyetli bilet fiyatları ve güvenli uçuşları ile Avrupa’da ağrılıkla tatilciler tarafından tercih edilen Eurowings müşteri memnuniyeti sıralamasında da üst sıralarda yer alıyor.
Dünya standartlarındaki modern altyapısı ve tesisleri ile bölge ulaşımına 7/24 hizmet sunarak destek veren Zafer Havalimanı, son dönemde eklenen yeni uçuş hatları ile gelişimini sürdürüyor. Zafer Havalimanı, Türkiye’nin tarım, ticaret ve turizminde önemli bir gelişim potansiyeline sahip olan Afyon, Uşak ve Kütahya illerinin yurt içi ve yurt dışı hava ulaşımı ihtiyacına modern, uzun vadeli ve kalıcı bir çözüm getiriyor.
İç Ege bölgesinin sosyal ve ekonomik gelişim potansiyeline duyulan büyük güvenin göstergesi olan ve nesiller boyu kullanılacak, kalıcı ve stratejik bir eser olan Zafer Havalimanı, modern altyapı olanakları ve kolay ulaşım avantajı ile ülkemizin ulaşım altyapısına ve ekonomik gelişimine çok yönlü katkılar yapmaya devam edecek.
- Genel9 sene önce
TSK’dan “Çanakkale Geçilmez” Belgeseli
- Genel9 sene önce
BAŞBAKANDAN MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
- Genel9 sene önce
Apronmedya.com’dan ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi Ziyareti
- Genel9 sene önce
3. HAVALİMANI İLE GELECEK 50 YILIMIZI PLANLADIK !
- Genel8 sene önce
SWISS GEAR’dan Havalimanlarına Özel Tek İzinli Çanta
- Genel9 sene önce
F-16’LARA DOST DÜŞMAN TANIMA SİSTEMİ
- Genel8 sene önce
Kayyum Talebine Mahkemeden Red Kararı!
- Genel9 sene önce
AA, MAK Timinin “Kaçma Kurtulma” Eğitimini Görüntüledi